Kippenhokken - nachthok - slaaphok kippen | Petcomfort

De specialist in hondenhokken, kennels en hondenhutten

  • Nederlands
  • Français

Kippenhokken - nachthok - slaaphok kippen

kippenhokken

Hebben kippen een kippenhok nodig?

Kippen hebben wel degelijk een nachthok nodig. Als je ervoor kiest om kippen te houden moeten de dieren ook goed verzorgd worden. Het kippenhok dient voldoende groot te zijn. Bij de kippenhokken in onze on-line shop staat bij alle kippenhokken vermeld voor hoeveel kippen dit geschikt is.

Moet het kippenhok afsluitbaar zijn?

In de meeste gevallen is het niet nodig dat het kippenhok afsluitbaar is. Er wordt evenwel in sommige streken melding gemaakt van vossen. Indien dat bij u het geval is voorzien wij een afsluitbaar deurtje aan de ingang van het kippenhok. Zo zitten uw kippen veilig en bent u gerust.

Kan een kippenhok gewoon buiten geplaatst worden?

De door ons gefabriceerde kippenhokken kunnen inderdaad gewoon buiten geplaatst worden. Wij gebruiken slechts kwalitatieve houtsoorten en materialen welke garant staan voor een lange levensduur, ook als het kippenhok onbeschut buiten wordt gebruikt.

Hoeveel legnesten dienen kippenhokken te hebben?

Het is niet zo dat elke kip zijn legnest nodig heeft. Het aantal legnesten mag dus alvast een stuk minder zijn dan het aantal kippen waar het kippenhok op voorzien is. Een goede vuistregel is 1 legnest per 4 kippen. En dan nog zal u zien dat in veel gevallen nog niet alle legnesten gebruikt gaan worden. Makkelijk is ook dat de meeste van onze kippenhokken voorzien zijn van uitwendige legnesten. Dit maakt het gemakkelijk om de eieren te rapen zonder dat je in het kippenhok zelf moet zijn.

Verluchten maar niet tochten!

Het is belangrijk dat in een goed kippenhok een goede verluchting voor de minder frisse geuren voorzien is. Maar wat niet goed is, is tocht. De conditie van uw kippen zal erdoor minderen en ziektes kunnen optreden. Wij voorzien onze kippenhokken van een goede verluchting maar zorgen er tevens voor dat de verluchtingsgaten niet tegenover elkaar staan.

Hoe plaats ik mijn kippenhok?

Probeer er voor te zorgen dat de ingang van uw kippenhok naar het zuidoosten staat.

Bekijk onze diverse modellen kippenhokken.